Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Развозжаєв погодився на закриття кримінальної справи про розбій

Четвер, 10 січня 2013, 09:20

Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв написав заяву про згоду з припиненням за закінченням строків давнини кримінальної справи про розбій, вчинений у 1997 році в Ангарську.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на рукописну заяву опозиціонера, копію якої передав його адвокат Дмитро Аграновський.

"Я, Развозжаєв Леонід Михайлович, даю згоду на припинення й закриття кримінальної справи, по якій я проходив обвинувачуваним", - говориться в заяві.

Захисник заявив, що сам у четвер заявить аналогічне клопотання про припинення справи й негайне повернення Развозжаєва в Москву з Іркутська, куди він був етапований.

За словами Аграновського, документ датований 15 грудня минулого року, однак після його написання, Развозжаєва однаково етапували для проведення слідчих дій.

"Ця заява виключає будь-які законні підстави для перевезення Развозжаєва в Іркутськ", - сказав адвокат.

Разом з тим, за словами офіційного представника СК РФ Володимира Маркіна, слідство поки не одержало офіційного клопотання Развозжаєва.

"Саме таке звернення означає, що Развозжаєв визнає свою провину у вчиненому злочині й просить про припинення кримінальної справи у зв'язку із закінченням строку притягнення до кримінальної відповідальності, тобто за нереабілітуючую підставою", - пояснив представник СК РФ.

Як відомо, активіст "Лівого фронту" Развозжаєв є фігурантом трьох кримінальні справ.

22 жовтня 2012 року стало відомо про його затримання за обвинуваченням у підготовці до організації масових безпорядків.

21 листопада опозиціонерові було висунуто ще одне обвинувачення, цього разу в розбої.  

4 грудня проти опозиціонера порушили справу за фактом незаконного перетину держкордону.

20 грудня стало відомо, що опозиціонера етапували в Ангарськ. Його адвокати в цей же день звернулися до Генпрокуратури зі скаргою на дії слідчих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування