Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гірники захопили кабінет директора шахти і вимагають зустрічі з Ахметовим

Четвер, 10 січня 2013, 11:42

О 7 ранку 10 січня члени Незалежної шахтарської профспілки зайняли кабінет директора шахти "Червоний партизан" у Свердловську Луганської області.

Вони вимагають скасувати наказ про реорганізацію підприємства й усунути порушення прав членів профспілки, повідомив УНІАН голова Незалежної профспілки Свердловська Костянтин Ільченко.

За його словами, у заяві членів профспілки міститься вимога скасувати наказ гендиректора ТОВ ДТЕК "Свердловантрацит" про зміну організаційної структури підприємства від 21 грудня 2012 року, що передбачає скорочення виробництва й масові звільнення працівників.

Шахтарі також вимагають повернути працівникам ТОВ ДТЕК "Свердловантрацит" законну тринадцяту зарплату й виплачувати її за результатами року.

Вони вимагають визнати робочим часом працівників ТОВ ДТЕК "Свердловантрацит" час усього фактичного щоденного перебування на роботі в шахті (9-10,5 години), включаючи час, який щодня фіксується роботодавцем.

Також гірники вимагають ввести тарифні ставки й службові оклади з розрахунку встановленого рівня мінімальної заробітної плати 1073 грн, збільшеної на коефіцієнт-3,234, збільшеної на коефіцієнт - 1,2 і додатково на 30% для працівників, зайнятих на підземних роботах, згідно з вимогами ст. 3 закону "Про підвищення престижності шахтарської праці".

Крім того, вони вимагають підписати колективний договір із первинними профорганізаціями Незалежної профспілки міста Свердловська, зареєстрованими на відособлених підприємствах ТОВ ДТЕК "Свердловантрацит", і публічно, на позмінних зборах шахт, визнати легітимність Незалежної профспілки Свердловська.

Також вони вимагають допустити до роботи незаконно усуненого від роботи члена НПМС електрослюсаря Сорокіна А.Н.; скасувати наказ на звільнення голови первинної профорганізації НПМС ОП "Шахта "Червоний партизан", начальника зміни з виробництва Лозового С.П., бо накази про дисциплінарні стягнення не узгоджували з профкомом НПМС.

За словами Ільченка, шахтарі мають намір бути в кабінеті директора ОП "Шахта "Червоний партизан" Олександра Богданова доти, доки не вручать свої вимоги власнику ТОВ ДТЕК Рінату Ахметову, голові Луганської облдержадміністрації Володимиру Пристюку і не отримають гарантії їх повного задоволення.

"У разі ігнорування наших вимог, ми розумітимемо, що держава Україна, в особі нинішнього політичного режиму, не здатна захистити громадян від свавілля чиновників і злочинців. У цьому випадку, Незалежна профспілка міста Свердловська буде вимушена висунути президенту Віктору Януковичу політичні вимоги", - йдеться в заяві.

"Ми також звернемося за підтримкою до ПАРЄ, ОБСЄ, МОП, до низки інших міжнародних організацій і наполягатимемо на спеціальному розслідуванні порушень прав людини та трудового законодавства в Україні", - додається в ньому.

Ільченко також повідомив, що станом на 11:50 на шахту не пускають журналістів.

Губернатор області Пристюк терміно створив комісію з врегулювання конфлікту й відправив її на шахту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...