Міндоходів візьметься за тіньову економіку

Четвер, 10 січня 2013, 21:37

Першочерговим завданням перед співробітниками міністерства доходів та зборів є підвищення ефективності системи протидії тіньовому сектору економіки.

Про це заявив міністр доходів та зборів Олександр Клименко, передає "Економічна правда".

"Завдяки об’єднанню наших баз даних ми в режимі реального часу зможемо відслідковувати весь процес проходження імпортованого товару - від кордону до покупця. Спільно ми повинні забезпечити  "чистоту" декларування - повний контроль за тим, який саме товар перетинає кордон і яким чином він оформлений за документами", - підкреслив він.

За його словами, у розпорядженні міністерства є ефективні інструменти для посилення боротьби із контрабандою та податковими ямами.

"Зростання  платежів  до бюджету повинно бути досягнуте  завдяки нашій інтеграції та операціональному співробітництву, і в жодному разі - не за рахунок тиску на бізнес" , - сказав Клименко.

За словами Клименко, процес утворення нового відомства не повинен відобразитися на поточній діяльності податкової та митної служби і створити жодних труднощів для платників податків.

"Наші поточні завдання - розвиток сервісу для бізнесу, створення сприятливого бізнес-клімату, наповнення бюджету - залишаються у нашій сфері компетенції, і реорганізація аж ніяк не відміняє реалізації раніше запланованих заходів за цими напрямами", - підкреслив міністр МДЗ.

Як відомо, указом президента від 24 грудня утворено міністерство доходів і зборів шляхом реорганізації Державної податкової служби та Державної митної служби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування