Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія погрожує припинити обслуговування "Аеросвіту" через борги

П'ятниця, 11 січня 2013, 12:35

Росія збирається припинити аеронавігаційне обслуговування повітряних суден авіакомпанії "Аеросвіт" з 15 січня 2013 року.

Про це повідомила прес-служба Федерального агентства повітряного транспорту (Росавіація).

Згідно з інформацією, протягом тривалого часу "Аеросвіт" несправно оплачував аеронавігаційні збори за обслуговування польотів у повітряному просторі РФ.

"Незважаючи на дані гарантії, авіакомпанія неодноразово зривала терміни оплати за аеронавігаційне обслуговування (АНО)", - заявили у відомстві.

Останній раз "Державна корпорація по організації повітряного руху в Російській Федерації" відмовила в обслуговуванні повітряних суден "Аеросвіту" в кінці грудня 2012 року.

"Тоді авіаперевізник зумів погасити прострочену заборгованість, але до теперішнього часу знову накопичив її в сумі понад 1,5 мільйонів доларів США", - відзначили в Росавіації.

"Авіакомпанія "Аеросвіт" надала гарантії оплати простроченої заборгованості до 10 січня 2013 року. Ця обіцянка не була виконана", - додали у відомстві.

Враховуючи, що в даний період здійснюються масові перевезення пасажирів і туристів з місць відпочинку до місць постійного проживання, українській авіакомпанії надали відстрочку сплати заборгованості до 15 січня 2013 року.

"У разі непогашення заборгованості з 00:00 за московським часом 15 січня 2013 року аеронавігаційне обслуговування повітряних суден компанії "Аеросвіт" в повітряному просторі Російської Федерації буде повністю припинено", - заявили в Росавіації.

"Вся відповідальність за зрив перевезень та порушення прав пасажирів покладається на "Аеросвіт"", - наголосили у відомстві.

Крім того, в Росавіації додали, що "лукаві посилання" "Аеросвіту" на припинення оплати обслуговування у зв'язку з постановою суду про банкрутство авіакомпанії не мають відношення до повітряного законодавства Росії, яке встановлює вимоги щодо оплати за надане АНО в повітряному просторі РФ у встановлені терміни.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...