Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович взяв приклад з Ющенка, вітаючи з Новим роком без гімну

П'ятниця, 11 січня 2013, 17:07

Новорічне привітання президента Віктора Януковича у 2013 та 2012 роках не супроводжувалося виконанням державного гімну, бо до цього не зобов'язує закон.

Таке пояснення випливає з відповіді прес-служби адміністрації президента на запит "Телекритики".

"Законом "Про Державний Гімн України" встановлено, що урочисті заходи загальнодержавного значення розпочинаються і закінчуються виконанням Державного Гімну, музичне виконання Державного Гімну здійснюється під час проведення офіційних державних церемоній та інших заходів", - йдеться у відповіді прес-служби.

За інформацією відомства, більш детального регулювання порядку використання державного гімну не передбачено.

Крім того, прес-служба звернула увагу на те, що у зверненнях третього президента Віктора Ющенка у 2008, 2009 та 2010 роках гімн також був відсутній.

Раніше автори "Телекритики" в оглядах новорічного ефіру звернули увагу, що другий рік поспіль у новорічну ніч громадяни України не почули державного гімну.

"Щоправда, порівняно з минулим роком, певний прогрес у вигляді двох тактів усе-таки був. Натомість той, хто, як і автор цих рядків, задля цікавості дві години тому перемикався на "Россию", почув колишній радянський, а нині російський Гімн без жодних купюр", - написала оглядач Інна Долженкова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування