Регіонал просить Соркіна захистити банківський вуз

Субота, 12 січня 2013, 11:51

Народний депутат від Партії регіонів Андрій Деркач просить Нацбанк не допустити ліквідацію юрособи Академії банківської справи (Суми).

Про це йдеться в його зверненні від 11 січня до глави НБУ Ігоря Соркіна, повідомляють Українські новини.

Депутат просить протягом двох тижнів привести діяльність системи освіти, що знаходиться в підпорядкуванні НБУ відповідно до норм чинного законодавства, а також не допустити ліквідації юридичної особи державного вузу УАБС НБУ, скорочення числа студентів, держзамовлення на навчання, педагогічного персоналу та фінансування.

Деркач стверджує, що чинний перспективний вуз, в якому навчається дві з половиною тисячі студентів, хочуть "приєднати до київської контори, в якій загальна чисельність осіб - 175 чоловік і яка існує для друку магістерських дипломів (дві групи магістрів) і є місцем начитки лекцій і отримання педагогічного стажу для колишніх і діючих працівників НБУ, народних депутатів тощо".

Деркач заявляє, що він як народний депутат, а також депутати Сумської обласної та міської рад готові взяти участь у робочій групі для вирішення спірних питань і визначення необхідних заходів щодо врегулювання ситуації, що склалася навколо Академії банківської справи.

Деркач поінформував Соркіна, що питання освітньої діяльності Нацбанку будуть предметом розгляду під час найближчого звіту НБУ перед Верховною Радою.

Сумська міськрада на позачерговій сесії 10 січня прийняла звернення до президента Віктора Януковича, прем'єра Миколи Азарова, а також до кандидата на посаду глави Нацбанку Соркіна з проханням не допустити реорганізації Української академії банківської справи та продовжити контракт з ректором Анатолієм Єпіфановим.

29 грудня 2012 року мер Сум Геннадій Мінаєв звернувся до НБУ з проханням скасувати звільнення ректора Української академії банківської справи (УАБС) Анатолія Єпіфанова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування