Кожара пообіцяв зайнятися придністровським врегулюванням

Неділя, 13 січня 2013, 18:40

Пріоритетом головування України в ОБСЄ буде вирішення "заморожених конфліктів", у тому числі придністровське врегулювання.

Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара на прес-конференції в неділю за підсумками переговорів з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, передає Інтерфакс.

"Без сумніву, пріоритетне значення в процесі головування України в ОБСЄ буде приділятися "замороженим конфліктам", і придністровське врегулювання займає особливе місце в цих питаннях", - сказав він.

"Я скоро буду відвідувати Республіку Молдова як голова ОБСЄ. Це також буде двосторонній візит. Ми маємо намір активізувати весь процес врегулювання в цьому регіоні, і сьогодні під час переговорів з російською стороною ми присвятили чимало часу цьому питанню", - додав Кожара.

За його словами, Росія і Україна, будучи двома головними посередниками врегулювання придністровського конфлікту, а також країнами, які найбільш зацікавлені в цьому, повинні взаємодіяти на даному напрямку.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба МЗС, за підсумками 7-го засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії Кожара і Лавров підписали протокол засідання Підкомітету та план взаємодії між міністерствами закордонних справ України та Росії на 2013 рік.

У рамках засідання Підкомітету українська та російська делегації обговорили широкий спектр актуальних питань двосторонніх відносин, зокрема, щодо договірно-правового оформлення українсько-російського державного кордону, спрощення порядку перетину кордону громадянами двох країн, консульської співпраці.

Значна увага була приділена міжнародній проблематиці, зміцненню регіональної безпеки, взаємодії двох країн в рамках міжнародних організацій, у тому числі в контексті головування України в ОБСЄ у 2013 році.

Наступне засідання Підкомітету сторони домовилися провести на території РФ у другому півріччі 2013 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування