Криворізький підприємець через погрози вивіз сім'ю за кордон

Неділя, 13 січня 2013, 19:27

Гендиректор криворізького ТОВ "Преса-М" Олег Макаренко вивіз свою сім'ю за кордон, побоюючись за їхню безпеку.

Він повідомив "Українській правді", що змушений був піти на такий крок після того, як, відмовившись виконувати незаконне рішення Криворізького міськвиконкому про демонтаж більше 30 кіосків, що належать "Преса-М", заявив про підготовку відразу після свят примусового їх знесення, незважаючи на те, що частина кіосків "Преси-М" має діючі документи на оренду землі, а частина - в стадії реєстрації.

Крім того, 30 грудня був розбитий автомобіль, що належить Макаренку. Цього ж дня було скоєно напад на його дружину, який супроводжувався погрозами, що якщо її чоловік не закриє рота, то хай подумає про долю своїх дітей.

"Я не став чекати виконання погроз і вирішив вивезти з країни свою сім'ю, щоб не піддавати її ризику. Деякий час мене самого не було в Україні, але я вирішив повернутися, тому що ситуація навколо кіосків, якими наша фірма володіє 15 років, справно сплачуючи до бюджету податки, в тому числі і за землю, залишається такою ж складною", - сказав він.

За словами Макаренка, 2 січня, як очікувалося, їх не знесли, перелякані резонансом у пресі, але можуть зробити це в будь-яку хвилину.

"На наступний день після того, як інформація про це з'явилася на "Українській правді", а потім і в інших ЗМІ, зі мною зустрівся один із впливових депутатів Дніпропетровської облради - імені його я називати не буду - і категорично заявив, що в будь-якому випадку "Преси-М" у Кривому Розі більше не буде. І якщо кіоски знесуть не зараз, поки про це говорять ЗМІ, то ближче до весни", - розповів підприємець.

"Це справжня рейдерська атака на наше підприємство. Але я сподіваюся, що крапку в цьому неподобстві таки поставить мер Юрій Вілкул, якого зараз немає в місті, тому що ця історія б'є і по його репутації - деякі з "доброзичливців", які спілкувалися зі мною щодо знесення наших кіосків, посилалися на його, нібито, усне розпорядження", - зазначив Макаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування