Посол: ЄС зацікавлений в українській трубі

Понеділок, 14 січня 2013, 10:25

Україна і Європейський Союз зацікавлені в створенні тристороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою (за участю України, ЄС і Росії).

Про це сказав в інтерв'ю Українським Новинам глава представництва України при Євросоюзі Костянтин Єлисєєв.

"Європейський Союз зацікавлений в участі в створенні спільного консорціуму з Україною й Росією, тобто в тристоронньому форматі, але, звичайно, Брюссель розуміє, що для залучення ЄС до цього проекту повинна бути, насамперед, політична воля української й російської сторін... Українська сторона зацікавлена в залученні Європейського Союзу до цього проекту", - повідомив він.

Посол зазначив, що інтерес ЄС до тристороннього формату консорціуму підтверджувався під час його зустрічей з комісаром Євросоюзу з енергетики Гюнтером Оттінгером.

"Яскравим прикладом щирої зацікавленості є те, що Євросоюз готовий сприяти мобілізації ресурсів міжнародних фінансових інститутів на модернізацію ГТС України", - додав Єлисєєв.

На його думку, ЄС розуміє цінність української газотранспортної системи й важливість своєї участі в такому проекті.

Як повідомлялося, 21 грудня 2012 року посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявив про розгляд можливості створення двостороннього консорціуму з управління українською ГТС.

Раніше прем'єр Микола Азаров розкритикував ЄС за відсутність інтересу до модернізації газотранспортної системи.

У середині жовтня Кабінет Міністрів обіцяв надавати всебічну підтримку компаніям, які будуть брати участь у модернізації газотранспортної системи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...