Вимоги Тимошенко можуть задовольнити, але вона ще чекає обіцянок

Понеділок, 14 січня 2013, 15:04

Керівництво Качанівської колонії виявляє готовність виконати всі три вимоги Юлії Тимошенко, однак ситуація залишається неоднозначною.

Про це повідомив депутат Олександр Бригинець у Facebook після зустрічі нардепів Андрія Шевченка, Андрія Павловського , Сергія Пашинкського та Бригинця з керівництвом колонії у лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

"В поясненнях керівника колонії ми побачили готовність виконати всі три вимоги Юлії Володимирівні. Проте ситуація все ж неоднозначна", - пише депутат.

"Якщо з вимогою Тимошенко прибрати з лікувальної палати конвой чоловіків - вартових - питань вже нібито не буде, то стосовно камер стеження, з яких відео потрапило в Інтернет, питання залишаються", - уточнив Бригинець.

За його словами, "керівництво колонії має результати експертизи, які доводять, що згадане відео не могло бути зняте камерами стеження, які встановлювала колонія", водночас, інші камери в палаті Тимошенко не виявлено.

"У мене складається враження, що ці записи робить якийсь невідомий агент, якихось невідомих спецслужб. Або якийсь інопланетянин, чи новітній майор Мельниченко", - заявив Бригинець.

"В той же час, керівництво виправної колонії готове до проведення спільних експертиз, щоб не допустити незаконне фільмування і поширення відео з Тимошенко", - додав він.

Також, за його словами, є можливість вирішити питання із правом на телефонні дзвінки.

"Конфлікт полягає в тому, що закон передбачає право на вільне телефонне спілкування, а відомча інструкція дозволяє телефонне спілкування виключно з таксофону, якого на охоронюваній території лікарні, де перебуває Тимошенко, немає", - пояснив депутат.

"Керівник колонії пообіцяв не заперечувати проти встановлення такого таксофону, а після його становлення повною мірою дотримуватися законних прав Тимошенко", - заявив Бригинець.

На його думку, треба змінити інструкцію і дозволити ув’язненим використовувати "мобільні телефони, які можуть знаходитися на збереженні в спеціальних місцях".

"Чи прийме Тимошенко аргументи керівництва колонії і повірить в їхнє бажання співпрацювати, а відтак чи припинить вона свої акції протесту, ми зможемо дізнатися вже через кілька годин", - повідомив Бригинець.

У коментарі УНІАН він уточнив, що в понеділок "була одна офіційна зустріч і там була письмова відповідь керівництва колонії, але Юлію Володимирівну не задовольнила відповідь".

"Вона поставила певні додаткові питання, які керівництво має задовольнити. І сьогодні, як нам всім повідомили, керівник колонії та Тимошенко зустрінуться пізніше, через кілька годин. Тільки після того, як ми довідаємося, що відповідь, яку підготувало керівництво колонії, задовольнило Юлію Володимирівну, ми повернемось до Києва", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування