Структури Януковича обзавелися віллами у Криму

Понеділок, 14 січня 2013, 17:00

Держава продала дві історичні будівлі у Сімеїзі структурам, які можуть бути близькі до президента Віктора Януковича.

Про це йдеться у публікації "Української правди".

Як зазначається у матеріалі, ще 2006 році компанії "Ліга-М 2006" та "Форс 2006" через суди змусили Фонд майна Криму укласти з ними угоди оренди вілл "Камея" та "Міро Маре", у яких розміщувалися корпуси Санаторію ім. Семашка Міністерства соціальної політики.

Власниками названих компанії числилися київське ТОВ "Технопромсервіс" та мешканець Севастополя Денис Варочкин.

У свою чергу серед засновників "Технопромсервісу" числяться англійська фірма "Навімакс венчез лімітед" та Ірина Щинович. "Згідно з даними реєстру юросіб, Щинович очолює первинну організацію професійної спілки будинку відпочинку "Межигір'я", який був перетворений на персональний рай чинного президента", - йдеться у матеріалі.

Пізніше угоди оренди були розірвані, а вілли повернуті державному санаторію. Однак, як повідомили у Мінсоцполітики, 2012 року вілли "Камея" та "Міро Маре" були продані, "оскільки зазначено нерухоме майно не використовувалося за призначенням".

Вілли придбали ТОВ "Юкрейніан Білдінг Компані" та ТОВ "Деметра 2011".

"Засновниками першого є мешканець Севастополя Юрій Романов та офшорна компанія "Оспрей Інтернешнл Солюшнз Лімітед" з Британських Віргінських островів. Другою володіють інший мешканець Севастополя – Леонід Глаговський та "офшорка" "Пастерн Холдингз ЛТД" з тих же островів", - йдеться у матеріалі.

Однак пізніше навколо продажу вілл виникла ще одна судова суперечка щодо видачі податкової накладної з ПДВ.

Згідно з судовими рішеннями, оприлюдненому у державному реєстрі, "Юкрейніан Білдінг Компані" придбало віллу "Камея" за 7 мільйонів 79 тисяч гривень, а "Деметра 2011" придбало віллу "Міро Маре" за 2 мільйони 563 тисячі гривень. "Тобто за дві історичні будівлі на березі моря держава отримала 9 мільйонів 642 тисячі гривень", - йдеться у статті.

Крім того, у судових засіданнях щодо податкової накладної, компанії "Юкрейніан Білдінг Компані" та ТОВ "Деметра 2011" представляли не номінальні власники, а представники за довіреностями, які іноді змінювали один одного.

"Одним з них був Сергій Пшеничний. У 2010 році він представляв у судах вже згадувану фірму "Норд 2007" – власника бази відпочинку "Сім'ї" "Мис Айя" біля Севастополя. А ще одним представником цих компаній був...Денис Варочкин. Ця людина була в складі засновників ТОВ "Ліга-М 2006" – колишнього орендаря вілли "Камея", - йдеться у статті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...