Власенко впевнений, що від Тимошенко відводять увагу

Понеділок, 14 січня 2013, 18:23

Листування дочки Юлії Тимошенко Євгенії опублікували і сфальсифікували, щоб відвернути увагу від акції громадянської непокори екс-прем'єра.

Таку думку озвучив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко на брифінгу в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це спланована акція... для того, щоб відвернути вашу увагу від ситуації з Юлією Тимошенко, щоб відволікти вашу увагу від рішення Європейського суду у справі Волкова", - сказав Власенко.

Він назвав рішення ЄСПЛ за скаргою Волкова "вбивчим для чинної влади".

"Це рішення, убивче для чинної влади. Рішення, яке цю владу юридичною мовою, по суті, називає юридичними невігласами і юридичними бандитами. В ньому є оцінка т.зв. судовій реформі, є оцінка діям окремих членів Вищої ради юстиції", - зазначив Власенко.

"Вперше найвища юридична, неполітична європейська судова інституція зазначила, що голосування за того хлопця - не просто порушення Конституції. Це не просто порушення закону "Про статус народного депутата". Це не просто порушення регламенту Верховної Ради. Євросуд це кваліфікує як порушення Європейської конвенції з прав людини", - додав захисник.

Він зазначив також, що за офіційною інформацією від власника доменних імен, сайти, на яких опубліковане сфальсифіковане листування Євгенії Тимошенко та Григорія Немирі (http://www.zhuzhaleaks.com і http://nemyrialeaks.com відповідно) обслуговує один і той же інтернет-провайдер.

"Інтернет-провайдером є одна людина - Курилович Вадим Борисович, який зареєстрований в місті Києві. Але я не здивуюся, якщо людина існує, але, швидше за все нічого про це не знає", - сказав Власенко.

Як відомо, 8 січня Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко Віктору Януковичу, в якому екс-прем'єр оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування