Догану Каськіву може зробити лише Янукович. Поки він чекає нових "провокацій"

Вівторок, 15 січня 2013, 13:26

Урядова комісія пропонує президенту України розглянути питання про оголошення Владиславу Каськіву догани через інцидент з підписанням угоди про LNG термінал.

Про це йдеться у відповіді Владислава Каськіва на запит "Української правди".

" Підсумковим рішенням урядової комісії, зокрема, Владиславу Каськіву рекомендовано розглянути питання про доцільність подальшого перебування осіб, уповноважених на організацію виконання національного проекту "LNG термінал". У рішенні також зазначається про порушення перед Президентом України питання про оголошення Владиславу Каськіву догани", - йдеться у відповіді.

Також, рішенням урядової комісії рекомендовано Кабінету Міністрів доручити Мінекономрозвитку розробити та внести на розгляд Уряду проект акту щодо визначення процедури відбору інвесторів, що залучаються до участі в реалізації національних проектів.

"За результатами розгляду вказаних матеріалів Комісією встановлено: "… Іспанська компанія "Socoin Ingenieria y Construccion Industrial, S.L.U.", яка належить до групи Компанії "Gas Natural Fenosa" на замовлення державного підприємства "Національний проект "Ел Ен Джі Термінал", яке належить до сфери управління Держінвестпроекту, була розробником техніко-економічного обґрунтування національного проекту"", - сказано у звіті.

Сам Каськів прокоментував таке рішення таким чином.

"Рішення урядової комісії дозволить успішно завершити Нацпроект LNG термінал. І це рішення - ціна, завдяки якій протягом тижня всі українці дізналися, що цей проект є порятунком України у її боротьбі за енергетичну незалежність. Зараз проект має колосальну відомість і підтримку в суспільстві. Я б ще довго не зміг цього добитися через роз’яснювальну кампанію", - заявив він.

"Зараз я чекаю нової потужної хвилі дискредитації за допомогою замовних повідомлень і провокацій", - додав Каськів.

"Але реалізація проекту вже пройшла точку неповернення. А президент зняв інтригу, коли сказав, що проект буде реалізований за будь-яких обставин. Тому сьогодні вкрай необхідно поставити крапку в цій історії, щоб швидко рухатися далі. Головні події по проекту відбудуться у три наступні тижні. Зараз ми опрацьовуємо понад 12 різних Угод щодо реалізації проекту", - повідомив керівник Держінвестпроекту.

"Шкода, що події довкола підписання Угоди створили незручну ситуацію для Прем'єр-міністра. Він завжди був прихильником енергетичної незалежності і не заслуговував на таку неприємність. Це повністю моя відповідальність. Проблем немає лиш в того хто нічого не робить", - заявив Каськів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News