Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ нагадує, що за п’яне водіння можуть забрати права чи арештувати

Вівторок, 15 січня 2013, 13:51

Державтоінспекція закликає водіїв не сідати за кермо в нетверезому стані і нагадує, що це може призвести до аварій, штрафу, адмінарешту або позбавлення водійських прав.

Як повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ Міністерства внутрішніх справ, лише за два тижня нового року співробітники столичної Державтоінспекції виявили 520 порушників, які керували транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

За минулий рік у столиці було зареєстровано 64 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв "напідпитку", у яких 4 людини загинуло та 83 – отримали травми.

Загалом на території країни у минулому році з вини нетверезих водіїв скоєно більше 2 000 дорожньо-транспортних пригод із постраждалими, в яких 255 осіб загинуло та 2 759 отримали тілесні ушкодження.

Для уникнення неприємних ситуацій на дорогах Державтоінспекція вкотре закликає водіїв не сідати за кермо в нетверезому стані. 

ДАІ нагадує: згідно зі статтею 130 Кодексу про адміністративні правопорушення, окрім штрафу від 2550 до 3400 гривень за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, законодавство передбачає адміністративний арешт (7-15 діб), громадські роботи (40-60 годин), оплатне вилучення транспортного засобу та позбавлення права керування ним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування