Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати Кличка підозрюють, що "регіонали" надурять їх з ПАРЄ

Вівторок, 15 січня 2013, 18:47

Українська делегація Верховної Ради у ПАРЄ повинна терміново визначитися з керівництвом делегації.

Про це заявили постійний член делегації від "Удару" Павло Рябікін і заступник члена делегації Ірина Геращенко, яких цитує прес-служба партії.

Депутати вважають, що на січневу сесію у Страсбург має поїхати повноцінна делегація, з обраним керівництвом.

Рябікін і Геращенко пропонують членам делегації зібратися цього тижня і визначити керівництво у Києві, наголошуючи, що немає сенсу відкладати це питання.

"Обрання керівництва у Страсбурзі - це нонсенс, такої практики ще не було, подібні питання завжди розглядалися відразу після формування делегації і на сесію їхало вже повноцінне представництво українського парламенту", - заявляють представники партії.

В "Ударі" наголошують, що список делегації був оприлюднений лише після того, як опозиція привернула увагу до спроб партії влади заблокувати вчасне формування делегації, через що зчинився скандал у ЗМІ.

На думку представників "Удару", партія влади продовжує намагання в непрозорий спосіб обрати керівництво і визначити участь українських депутатів в роботі комітетів ПАРЄ.

"Не виключаємо, що представники партії влади хочуть обрати керівництво делегації у Страсбурзі, аби у деяких опозиціонерів не було можливості взяти у цьому участь, адже поки що невідомо, де і коли призначать ці збори", - вказують депутати.

"Також викликає здивування те, що відтепер в делегації буде 2 заступники керівника, що також створює дисбаланс. Багаторічна практика була - керівник і один заступник від делегації. Всі ці спроби послабити позиції опозиційних сил в делегації виглядають як непрозора і неєвропейська практика", - заявляють у партії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...