Табачник придумав, як змусити школярів більше вчити російську

Середа, 16 січня 2013, 12:36

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник видав наказ про проведення Всеукраїнського учнівського конкурсу з російської мови "Лукомор’я" для учнів 2-11 класів.

Про це повідомляє УНІАН.

У правилах наказу вказується, що конкурс "Лукомор’я" проводиться з метою "популяризації серед учнівської молоді знання мов, активізації та актуалізації вивчення російської мови в навчальних закладах; підвищення рівня знань з російської мови; розвитку дослідницьких здібностей учнів; підтримки та підвищення ефективності роботи вчителів російської мови".

Основними завданнями конкурсу є, зокрема, підвищення інтересу учнів до вивчення російської мови та культури; поглиблення та структурування знань учнів з російської мови; активізація позакласної та позашкільної роботи з вивчення російської мови тощо.

Проведення конкурсу покладено на Донбаський державний педагогічний університет спільно з базовою організацією, яку визначає Міносвіти.

Організація та проведення конкурсу, нагородження його учасників здійснюються за рахунок коштів, не заборонених законодавством, йдеться в тексті наказу.

Конкурс планується проводити щороку до 1 березня, а оприлюднення результатів планується до 1 червня. Конкурс проводиться в один день в усіх регіонах України за єдиними завданнями для кожної вікової категорії. Точна дата проведення конкурсу оголошується оргкомітетом.  

Учні, які покажуть найкращі результати, отримають дипломи переможців. Інші учні отримають дипломи учасників.

Кожний учень, який бере участь у конкурсі, отримає інформаційний збірник "Лукомор’я" або іншу друковану продукцію з логотипом конкурсу.

Для учнів, які постійно беруть участь у конкурсі та показують високі результати, можуть бути організовані додаткові заохочувальні заходи (літні школи, екскурсії тощо). Наказ про проведення конкурсу "Лукомор’я" набере чинності з дня його офіційного опублікування. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування