Тюремники кажуть, що примхи Тимошенко – це піар

Середа, 16 січня 2013, 13:05

Державна пенітенціарна служба заявляє, що у питаннях утримання екс-прем'єра Юлії Тимошенко дотримується закону, а всі заяви і вимоги засудженої називає піаром.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДПтС.

"Усі претензії Тимошенко є протиправними, і це робиться для власного політичного піару", - наголосив заступник начальника управління ДПтС в Харківській області Андрій Лапінський.

Він додав, що вимога про огляд палати Тимошенко захисниками чи нардепами була виконана – це зробила захисник засудженої – дочка Євгенія Тимошенко.

"Вона особисто оглянула не тільки кімнату, а й цілий блок, де перебуває засуджена", - сказав Лапінський.

Він також наголосив, що варту і стеження за відеокамерами завжди здійснювали і здійснюють виключно представниці жіночої статі.

"Тому я не розумію, про які вимоги у цьому контексті взагалі може йти мова. Ті умови, що політичні соратники називають вимогами, завжди були і є у засудженої", - додав Лапінський.

Він також нагадав депутатам, які намагалися прорватися на територію реанімаційного відділення в ЦКЛ №5, що це режимна територія.

"Тільки медичні працівники мають право відвідувати засуджених за необхідністю. Усі інші, в тому числі і народні депутати, відповідно до закону та відомчої нормативно-правової бази, пишуть запити на побачення із засудженими і зустрічатися із ними у визначений час після отримання відповідного дозволу на проведення побачення", - зауважив Лапінський.

Заступник начальника ДПтС в Харківській області також підкреслив, що лише за останній час засуджена вже більше 20 разів спілкувалася мобільним телефоном.

Як відомо, Тимошенко кілька днів спить у ванній або коридорі та відмовляється повертатися в палату до тих пір, поки там ведеться відеоспостереження і цілодобово знаходиться караул.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування