Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" радять залишити "кнопкодавам" 3 секунди на голосування

Середа, 16 січня 2013, 16:19

"Регіонал" Владислав Лук’янов вважає, що з "кнопкодавством" у Верховній Раді потрібно боротися не кримінальною відповідальністю, а скороченням часу на голосування.

Про це він заявив у інтерв’ю Радіо "Свобода", коментуючи ідею карати терміном до 8 років позбавлення волі за голосування за інших депутатів у парламенті.

"Знаєте, в такому випадку за блокування трибуни, за перешкоджання працювати іншим (депутатам) потрібно запроваджувати довічне ув’язнення. Але це є більше жартом, ніж я поділяю цю пропозицію", - зазначив Лук’янов.

"Я вважаю, що не кримінальними погрозами ми повинні один одного примушувати, а потрібно заохочувати, знаходити спільну мову", - додав він.

На думку Лук’янова, у ситуації, коли "хтось блокує трибуну, не дає працювати, частина зали йде розблоковувати трибуну, а частина в цей час голосує, то іншого виходу в цій ситуації немає".

"Але мені здається, якби ми бажали не виправляти помилки Яценюка, коли він побудував якусь систему – чи відповідала вона вимогам голосування, вимогам захисту інформації… Набагато легше було б зменшити час голосування з 10-ти секунд до 3-х", - заявив "регіонал".

"І все – немає ніяких проблем, непотрібно запроваджувати якісь там додаткові датчики, кнопки… Три секунди – і ти мусиш встигнути натиснути на цю кнопку. Тобто немає можливості голосувати за когось іншого", - наголосив Лук’янов.

На його думку, покарання за не одноосібне голосування – "насправді це популістські заходи, хтось хоче себе прорекламувати".

"Чому тоді, як це траплялося, опозиція розгляне кілька питань, і після того вони разом зібралися і пішли. Тоді нехай складають мандати, якщо не бажають працювати. Це нормальна ситуація, коли половина зали встає і посередині робочого дня йде із зали? Про що це може свідчити? Про байдужість і подвійні стандарти, про подвійну мораль", - обурився "регіонал".
 
За словами Лук’янова, голосування картками інших – "це питання традицій українського парламенту".

"І тут дійсно є проблема, я погоджуюсь. І для вирішення цієї проблеми треба змінити регламент, змінити умови для голосування, для ухвалення рішень. Не потрібно будь-яким шляхом набирати ці 226 голосів", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...