Тюремники мають намір умовляти Кужель і Кº покинути Тимошенко

Середа, 16 січня 2013, 21:27

Представники Пенітенціарної служби вестимуть роз'яснювальну роботу з депутатами від "Батьківщини", які приєдналися до акції непокори екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив на брифінгу заступник начальника управління ГПтС в Харківській області Андрій Лапінський, передають "Коментарі".

Він зазначив, що по закінченню 4 годинного короткострокового побачення жінки-нардепи - Олександра Кужель, Людмила Денисова та Тетяна Слюз - не вийшли з кімнати, де зустрічалися з Тимошенко.

При цьому ніяких заяв від них ні на ім'я начальника Качанівської колонії, ні на ім'я начальника територіального управління ГПтС не надходило.

В даний час вони знаходяться в палаті, де проводилося побачення, разом з екс-прем'єром.

"Ми будемо діяти тільки правовими методами. В даний час ми плануємо проводити з ними роз'яснювальну роботу. Вони чудово розуміють, що грубо порушують закон - зокрема, статтю 110 Кримінально-виконавчого кодексу, яка говорить, що короткострокове побачення дається тільки на 4 години" , - зазначив Лапінський.

Скільки часу триватиме така роз'яснювальна робота, він відповісти не зміг.

Начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков також додав, що жінки мають намір залишатися в ЦКБ №5 до повного вирішення всіх питань, які піднімала в своїй заяві Тимошенко.

Нагадаємо, мова йде про припинення відеоспостереження і відсторонення чоловіків-конвойних від спостереження за моніторами і від чергувань. Також порушувалося питання про встановлення таксофона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування