Нацрада перевірить 5 канал через Мельниченка

Середа, 16 січня 2013, 22:07

Національна рада призначила позапланову перевірку діяльності "5 каналу".

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Згідно з інформацією, рішення було ухвалене з огляду на звернення громадського об’єднання "Комітет підтримки Миколи Мельниченка", що надійшло 26 листопада 2012 року.

"На думку заявника, в ефірі телерадіокомпанії мали місце передання каналу в суборенду та ретрансляція програм ТОВ ТРК "Медіа маркет" усупереч вимогам Законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про рекламу"", - повідомили у Нацраді.

"Такого висновку "Комітет підтримки Миколи Мельниченка" дійшов, здійснюючи у період із червня по жовтень 2012 року в домашніх умовах вибірковий запис програм "5 каналу"", - додали у відомстві.

Станом на 25 грудня 2012 року відповіді на звернення Національної ради стосовно цього питання від мовника не надходило.

Також, реагуючи на ще одне звернення ГО "Комітет підтримки Миколи Мельниченка", Нацрада ухвалила рішення про призначення позапланової перевірки діяльності  Черкаської ОДТРК.

"На думку об’єднання, в ефірі цієї телерадіокомпанії також мали місце передання каналу в суборенду і ретрансляція програм ТОВ ТРК "Ільдана", про що свідчить власний моніторинг ГО, проведений із червня по жовтень 2012 року", - зазначили у відомстві.

На звернення регулятора Черкаська ОДТРК повідомила, що відеоматеріали з логотипом "Ільдана" поширювалися на підставі угоди про послуги.

Крім того, позапланово перевірять і ТОВ "ТРК ІТВ", місто Сімферополь.

Як ідеться у зверненні журналістського інтернет-порталу "Крим.Коментарі", що надійшло до Національної ради 30 листопада 2012 року, в ефірі телерадіокомпанії 28 листопада 2012 року в прайм-таймі вийшов сюжет із неприкритою ненормативною лексикою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News