У Харкові встановлять відеонагляд за всіма в’язнями у лікарнях

Четвер, 17 січня 2013, 11:02

Усі лікарні Харкова, де утримуються ув’язнені, обладнують відеокамерами.

Про це розказав на брифінгу в ЦКЛ "Укрзалізниці" заступник начальника Управління пенітенціарної служби в Харківській області Андрій Лапінський, пише УКРІНФОРМ.

Таке рішення було прийнято на міжвідомчій нараді в прокуратурі Харківської області, в якій взяли участь співробітники міліції, пенітенціарної служби і прокуратури.

"У Харкові шість таких лікарень, де встановлять відеоспостереження. Відео встановить і в житлових приміщеннях Качанівської колонії. На сьогодні відеокамери встановлено тут в багатьох кімнатах, ними обладнано шість лікарняних палат, а до житлових приміщень справа ще не дійшла", - зазначив Лапінський.

"Поступово будемо встановлювати їх скрізь, на це потрібні гроші: встановлення однієї відеокамери коштує 900-1300 грн", - сказав він.

За його словами, усього у в'язницях і колоніях області встановлено близько 300 відеокамер, в 2012 році було встановлено 70 відеокамер.

"Робота проводиться останні пару років. Раніше їй увага не приділялася, так і фінансування не було. Рішення про відеоспостереження за Тимошенко було прийнято з урахуванням статусу осудженої, щоб гарантувати її безпеку і охорону", - підкреслив Лапінський.

Питання про відмову від відеоспостереження, яке порушують депутати від "Батьківщині", Лапінський розцінює як продовження піар-акції, направленої на дискредитацію співробітників пенітенціарної системи.

Як відомо, 8 січня Тимошенко оголосила в лікарні акцію громадянської непокори і відмовилася повертатися в свою палату доти, поки звідти не приберуть відеоспостереження і цілодобову охорону.

Три жінки-народні депутати від "Батьківщині" - Олександра Кужель, Тетяна Слюз і Людмила Денісова - 16 січня прийшли на побачення з Тимошенко і залишилися в кімнаті для побачень на ніч, приєднавшись до її акції непокори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування