Кужель, Денісова і Слюз провели ніч з Тимошенко. Їм виділили кушетку і ковдри

Четвер, 17 січня 2013, 11:01

Депутати від "Батьківщини" Олександра Кужель, Людмила Денісова і Тетяна Слюз приєдналися до акції громадянської непокори Юлії Тимошенко і провели всю ніч у приміщенні лікарні.

Про це заявив начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков на брифінгу у Харкові, повідомляє УНІАН.

За його словами, три депутати-жінки разом із Тимошенко всю ніч перебували у кімнаті для зустрічей із захисниками.

Начальник колонії зазначив, що в цій кімнаті встановлена кушетка, депутатам були видані ковдри та постільна білизна.

"У них була можливість виходити в туалет, у них була можливість вживати їжу, ніхто їх не обмежував", - сказав Колпащіков.

Він зазначив, що їжа знаходиться у сусідній кімнаті, і на прохання депутатів медсестра може приносити їм продукти.

Водночас начальник колонії не сказав однозначно, чи їли депутати. Колпащіков підкреслив, що своїми діями народні депутати порушують закон.

Фото з Twitter Андрія Шевченка

За його словами, зараз з ними проводитимуться бесіди з метою переконати залишити приміщення лікарні, крім того, щодо протиправних дій жінок-депутатів готуються звернення до суду.

"Ми будемо проводити з ними бесіду, але у нас є законодавчо правильний засіб — звернутися до суду. Ми готуємо документи. На сьогоднішній день ми поки що проводимо профілактичні бесіди", - сказав Колпащіков.

У свою чергу головний лікар ЦКЛ "Укрзалізниця" Михайло Афанасьєв наголосив, що на 9-му поверсі, де перебувають депутати, знаходиться реанімаційне відділення.

За його словами, депутати не шумлять, але вони час від часу ходять в туалет, пересуваються по кімнаті, чим створюють певний дискомфорт для пацієнтів.

Афанасьєв зауважив, що у четвер на 8.00 були заплановані процедури із Тимошенко, але поки що пацієнтка від них відмовилась. Він також додав, що вночі у однієї з депутатів підвищився артеріальний тиск.

Лікар запевнив, що їй була надана необхідна допомога - "і все нормалізувалося".

За словами головного лікаря, ніяких інших скарг від депутаток не надходило.

Разом з тим депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков повідомив, з Кужель, Денісовою таСлюз, які перебувають у харківській лікарні "Укрзалізниці" разом з Тимошенко, майже добу немає зв’язку.

"У них ще вчора забрали мобільні телефони, зараз я їду у лікарню, щоб з’ясувати, що там з моїми депутатськими вимогами і яка доля наших колег, які протестують разом з Юлією Тимошенко", - сказав він.

Крім того, Аваков повідомив, що у четвер зранку співробітники Державтоінспекції заблокували мікроавтобус, обладнаний під його громадську приймальню.

"Я думаю, що це цілеспрямовані дії", - зазначив він. Крім того, Аваков додав, що працівники міліції посилили охорону лікарні "Укрзалізниці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News