Довибори до Львівської облради зірвані. Нема грошей

Четвер, 17 січня 2013, 12:57

Проміжні довибори до Львівської обласної ради були зірвані.

Про це заявив голова Львівської обласної територіальної виборчої комісії  Микола Щур, повідомляє Zaxid.net.

За його словами, Львівська обласна виборча комісія підготувала адміністративний позов до суду, яким просить визнати протиправною бездіяльність Львівської облради щодо прийняття рішення про фінансування довиборів і зобов’язати ЛОДА прийняти рішення про їх фінансування.

"Ми хочемо, щоб суд дав роз’яснення, хто і як мав би виділити кошти на проміжні довибори до Львівської обласної ради. Відповідачем у позові є Львівська облдержадміністрація. Зараз ми змушені констатувати, що довибори до облради є практично зірвані. За календарним планом ще вчора мали друкувати бюлетені", - заявив Щур.

Він зауважив, що невідомо, чи буде забезпечене належне фінансування, якщо 27 січня довибори будуть визнані такими, що не відбулися і будуть призначені нові.

"Навіть якщо буде призначено новий виборчий процес, ми почнемо його з боргів, адже потрібно буде виплатити зарплату членам виборчкомів, які зараз працюють", - сказав  Щур.

Раніше голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик зазначив, що виділити 7 млн грн з обласного бюджету не може, а довибори повинні фінансуватися з державного бюджету. 

Проміжні вибори до обласної ради призначені на 27 січня. Згідно з законом їх проведення фінансує обласний бюджет, але станом на 17 січня рішення про виділення коштів на вибори не прийнято.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...