Cоратницям Тимошенко вночі відключали воду в туалет і вкрали антену

П'ятниця, 18 січня 2013, 07:31

Юлія Тимошенко почуває себе погано і не може встати на праву ногу.

Про це "Українській правді" розповіла народний депутат Олександра Кужель.

"Юлія Володимирівна почувається погано. Найголовніше - вона не може стати на праву ногу. Взагалі. Два рази на день їй дають знеболюючі таблетки. Весь медичний персонал ставиться до неї з великою повагою і пієтетом", - повідомила депутат.

Вона також розповіла подробиці їх відвідування Качанівської колонії, а також того, як утримують Тимошенко в лікарні.

За її словами, в колонії "всі жінки щось шиють". "Вони кажуть, що обслуговують Барабашовський ринок. Для обліку всієї цієї продукції там працює близько п'ятнадцяти
бухгалтерів ", - зазначила депутат.

За її словами, ні в одній камері вони не побачили відеокамер, в той час як у Тимошенко "все обладнання для відеоспостереження видно". Крім того, ні в однієї з жінок - навіть у смертниць - в камері не сидить цілодобово конвой, підкреслила Кужель.

"Потім нас пустили оглянути камеру Юлії Тимошенко і зустрітися з самою Юлією Володимирівною. Прохід на її частину - дійсно через відділення реанімації. Чомусь інше крило будівлі повністю перекрито", - розповіла депутат.

"У самій її палаті немає світла. На вікнах плівка, яка не пропускає світла взагалі - ні вдень, ні вночі. Такого у решти засуджених ми не бачили. У неї в камері три камери спостереження. Вони працюють вдень і вночі - це видно по і їх руху. Крім того, коли вмикається світло в туалеті - а це просто відгороджена частина, - в кімнаті починає блимати торшер ", - говорить Кужель.

Тимошенко думає, що і в туалеті теж є камери.

Потім депутати пішли в моніторингову - це там, де дивляться зображення з камер спостереження.

"Там брудно і накурено. І там постійно перебуває близько п'ятнадцяти чоловіків. Вони всі
мають прямий доступ до моніторів камер спостереження, тобто вони бачать як вона, наприклад, переодягається. Але що цікаво, у моніторингової свій окремий вхід у будівлю. Тобто, нас наприклад перед тим як впустити обшукували і перевіряли документи, а туди може безперешкодно зайти будь-яка людина. І це ніде не буде зафіксовано ", - обурилася Кужель.

Весь цей час жінки-депутати провели разом з Тимошенко в кімнаті для побачень. "Це приміщення 3х2,5 метри. Душова, де раніше ночувала Юлія Тимошенко - не 30 метрів як вони розповідають, а 4,5 - ми це бачили самі", - підкреслила Кужель.

"Всі три дні нас не годували і не давали пити. Учора ввечері нам відключили воду в туалет. Ще через якийсь час виявилося, що у нас банально вкрали антену для телевізора - у нас пропав зв'язок із зовнішнім світом", - зазначила депутат.

"До речі, коли ми були у смертниць, там був ремонт. Запитали, що це, а нам кажуть: а їм ставлять плазмові телевізори. І ще: єдиний канал, який не працює у Тимошенко в камері - це ТВі", - розповіла Кужель.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування