Суд назвав зображення Януковича з цяткою на лобі непристойним

Субота, 19 січня 2013, 16:01

Зарічний райсуд міста Сум розцінив зображення президента Віктора Януковича з червоною цяткою на лобі як "непристойне".

Про це йдеться в рішенні суду щодо чотирьох жителів Сум, яке наводить у своєму блозі на "Українській правді" журналіст ТВі Анастасія Станко.

Згідно з вироком суду, співвиконавці злочину "протягом тривалого часу" в період з 23:30 8.08.2011 року до 01:30 09.08.2011 року "слідували по території міста Суми та, ігноруючи загальновизнані правила поведінки, наносили фарбою чорного кольору зображення обличчя людини та проставляли в області чола крапку червоного кольору, чим створювали непристойний малюнок, яким викликали у оточуючих негативні асоціації з пораненням чи вбивством людини, тобто діяли з винятковим цинізмом".

 
 

"У вироку суду ані слова про те, хто зображений на трафаретах, чи хто схожий на того, хто зображений на трафаретах. Ніде не зустрічається слова: Віктор Янукович, Глава держави, гарант конституції, чи навіть власник Межигір'я", - зазначає журналіст.

"Попри це – рік тюрми – найменший термін – за два десятки трафаретів, котрі були замальовані за кілька годин", - додає вона.

За ці трафарети покарали студентів

ТВі вдалося поспілкуватися з одним із засуджених за трафарети – Володимиром Никоненком. Він єдиний поки що не за гратами, бо вперше притягується до кримінальної відповідальності і вже подав апеляцію, тому до розгляду апеляції хлопцеві дозволили побути на волі.

"Сам він своєї вини не заперечує, і готовий до покарання, але ж не до такого – 1 рік тюрми за трафарет. Все, чого він вимагає в апеляції – це справедливого суду і справедливого покарання. Батькам сказав одразу, як почалися обшуки, але тоді заспокоїв: "Мамо, все буде добре, в нас за трафарети не садять, це ж не тридцяті і не КНДР". Помилявся", - пише журналіст.

Як повідомлялося, рішенням Зарічного райсуду міста Суми двох правопорушників засуджено до позбавлення волі на два роки, одного - до 1,8 року, а четвертого - до 1 року обмеження волі.

Прокуратура Сумської області наголошувала, що чотирьох студентів сумських вишів було засуджено за хуліганські дії, а не екстремістські.

"У ході досудового слідства по цій кримінальній справі було встановлено, що з грудня 2010 по серпень 2011 років хлопці вчинили ряд хуліганських дій на території міста Суми, а саме: з використанням поліетиленових пакетів, наповнених фарбою, вони закидали з метою пошкодження житлові будинки, зупинки громадського транспорту, об’єкти комунальної власності, корпуси вищих навчальних закладів обласного центру", - уточнили у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...