ГПУ: захисники Тимошенко не хотіли отримувати "підозру"

Неділя, 20 січня 2013, 15:27

Захисники екс-прем'єра Юлії Тимошенко Андрій Кожем'якін та Сергій Власенко відмовлялися отримувати повідомлення про підозру її у вбивстві Євгена Щербаня.

Про це заявив начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Відповідно до вимог нового Кримінального процесуального кодексу слідчий не зобов'язаний попереджати адвокатів тієї чи іншої особи, якій вручається повідомлення про підозру у скоєнні злочину, адже тільки після вручення такого документа підозрюваний має право на залучення адвокатів до справи і свого захисту", - зазначив він.

"Але, тим не менш, слідчий у справі про вбивство народного депутата Щербаня в п'ятницю намагався вручити повідомлення про підозру захисникам Тимошенко Кожем'якіну і Власенку. Адвокати відмовилися його отримати. Все це зафіксовано на відеокамеру і буде надано суду", - розповів Курись.

За його словами, ніякі права підозрюваної Тимошенко порушені не були, оскільки слідчі дії з нею не проводилися - новий КПК передбачає таку можливість тільки після вручення повідомлення про підозру.

"Усі слідчі дії з нею будуть проводитися в присутності адвокатів. Саме тому їм вже надіслані відповідні повідомлення про заплановані дії на поштові та електронні адреси, так само на телефони", - додав представник Генпрокуратури.

Як повідомлялося, в п'ятницю на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства Щербаня в 1996 році, а Тимошенко в п'ятницю вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...