Обама прийняв присягу, але ще не всю

Неділя, 20 січня 2013, 18:55

Переобраний на другий термін президент США Барак Обама прийняв посадову присягу в приватній обстановці в Блакитній кімнаті Білого дому.

Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на американські ЗМІ, Обама поклявся у вірності США на Біблії, що належить бабусі його дружини Мішель.

Крім Обами на церемонії були присутні віце-президент Джозеф Байден, який прийняв раніше цього ж дня присягу, члени сім'ї президента - перша леді Мішель, їх дочки Малія і Саша, а також кілька журналістів.

Перед церемонією глава американської держави поклав квіти до могили Невідомого солдата на Арлінгтонському цвинтарі.

Відповідно до американської конституції, обраний президент США повинен приймати присягу опівдні 20 січня. Однак оскільки цей день в 2013 році випав на неділю, 20 січня президент прийняв присягу в приватній обстановці, а масштабна публічна церемонія присяги Обами відбудеться наступного дня.

У понеділок Обама прийме присягу на очах у сотень тисяч американців на сходах Капітолія у Вашингтоні. До президентської присяги Обаму приведе голова Верховного суду США Джон Робертс. Потім президент виголосить урочисту промову, в якій позначить свої погляди на розвиток країни.

Після цього намічено проведення урочистого параду, в якому візьмуть участь представники усіх видів збройних сил США.

Всього на період з 15 по 24 січня намічені десятки заходів, пов'язаних з інавгурацією Обами, в тому числі бали і святкові вечори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування