Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Якби Тимошенко можна було розстріляти, її б розстріляли

Понеділок, 21 січня 2013, 08:11

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко впевнений, що зміна статусу Тимошенко пов'язана з підготовкою влади до президентських виборів 2015 року.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Зараз ми бачимо ескалацію ситуації навколо Юлії Тимошенко. Пред'явлення обвинувачення по статті, що передбачає довічне покарання, каже про те, що влада перейшла всі межі й готова знищувати фізично. Якби Тимошенко можна було розстріляти, її б розстріляли", - заявив Власенко.

"Мова не про те, що Генпрокуратура провела якісь дії. Іде синхронізована боротьба з опозицією - влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року. Їм не потрібна жива Тимошенко. Сьогодні в мене є тверде переконання: завдання Януковича - фізичне усунення Тимошенко", - додав Власенко.

Власенко також заявив, що вручення Тимошенко "повідомлення про підозру" відбувалося з порушенням процедури.

"Існує певний порядок вручення подібних документів. Відразу після передачі припису необхідно ознайомити особу з тими правами, які вона має у зв'язку зі статусом, що змінився. Звичайно, цього зроблено не було!" - сказав він.

"Колпащиков (керівник Качанівської колонії, він передавав Тимошенко документи) не вповноважений на такі дії", - додав захисник.

"Я б звернув увагу й на інший момент. Коли вступав в силу новий Кримінально-процесуальний кодекс, нам говорили, що однією з його переваг є рівність і змагальність сторін і що нібито захисники й адвокати отримують рівні права зі слідством, що вони зможуть вести власне розслідування", - відзначив Власенко.

п'ятницю Пшонка заявив, що слідство в справі закінчено. Де рівність сторін? Де можливість захисту збирати свої докази й представляти їх у ході розслідування?" – обурився він 

Він також підкреслив, що захист не брав участі у розслідуванні справи Щербаня: " Про першу дію за участю Юлії Тимошенко в справі Щербаня, яка нібито була проведена, ми дізналися в п'ятницю від генпрокурора".

"Ми переконані в тому, що немає окремої справи Щербаня, або газової справи, або справи про держгарантії боргів ЄЕСУ. Всі вони - елементи одного великого плану по усуненню політичного опонента", - додав він.

Власенко також заявив, що влада намагається обмежити його права, як представника Тимошенко в Євросуді з прав людини.

"Нещодавно Печерський районний суд Києва заборонив мені виїжджати за кордон. Якщо в Європейському суді будуть проходити усні слухання, виникне питання — хто поїде на них. Відповіді на це питання в мене поки немає", - сказав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: