Аеросвіт йде до Януковича

Понеділок, 21 січня 2013, 10:23

У вівторок, 22 січня, поряд із адміністрацією президента відбудеться акція протесту профспілок бортпровідників, авіатехніків і пілотів компанії "Аеросвіт".

Як повідомляється на сайті Конфедерації вільних профспілок у понеділок, співробітники авіакомпанії виступають за збереження робочих місць і проти порушення своїх трудових прав.

Проведення акції протесту заплановане з 11:00 до 14:00.

Пікетники мають намір вимагати в президента, як гаранта конституції, припинення штучного банкрутства авіакомпанії "Аеросвіт", її незаконної реорганізації й масового скорочення багатотисячного штату співробітників.

Вони також мають намір вимагати забезпечення погашення багатомільйонної заборгованості по заробітній платі, заборгованості з виплати добових екіпажам повітряних судів авіакомпанії, забезпечення прозорого й законного розгляду судових справ співробітників до авіакомпанії щодо заборгованості по зарплаті.

Крім того, як відзначається в повідомленні, учасники акції протесту вимагають притягнення  винних до відповідальності за статтею про доведення до банкрутства. Також вони будуть вимагати відставки прокурора Київської області, глави Державіаслужби України, а також легалізації страйків на транспорті.

Як повідомлялося, Госпсуд Київської області 29 грудня 2012 року почав провадження в справі про банкрутство "Аеросвіту" з ініціативи самої компанії, призначивши розгляд справи на підготовчому засіданні на 23 січня 2013 року.

У постанові суду відзначається, що станом на 27 грудня 2012 року авіаперевізник має заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд грн, тоді як загальна балансова вартість його активів на 30 вересня становила лише 1,47 млрд грн.

Як повідомив потім "Аеросвіт", він звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство з метою початку процедури санації, відновлення платоспроможності й забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязі.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування