Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ірину Луценко до чоловіка не пускають, але подзвонити йому дозволили

Понеділок, 21 січня 2013, 12:53

Захисник і дружина Юрія Луценка Ірина не отримала від керівництва Менської виправної колонії №91 дозволу на побачення зі своїм підзахисним Юрієм Луценком.

Про це вона заявила у колонії, інформує прес-служба "Народної самооборони".

"Я попередила керівника Менської колонії про те, що ст. 59 Конституції України та ч.2 ст. 8 Кримінально-виконавчого кодексу України гарантують Юрію Луценку право на правову допомогу та право на захист", - сказала Ірина Луценко.

"Інструкція, яку показав мені керівник колонії, регламентує лише методику та способи охорони засудженого при пересуванні, та недопуск сторонній осіб до засудженого у час пересування", - додала вона.

Ірина Луценко переконана, що керівник колонії має попередити конвой, який супроводжує засудженого Луценка до клініки, про її статус захисника і дати дозвіл для спілкування з Юрієм Луценком, бо в іншому випадку він позбавляє Луценка права на правовий захист.

Ірина Луценко написала керівнику колонії про це і станом на 12.30 виїхала до київської клініки "Оберіг", аби зустрітися з медперсоналом як платник послуг.

У свою чергу, Державна пенітенціарна служба повідомила, що "під час перебування засудженого Юрія Луценка в Київській універсальній медичній клініці "Оберіг" здійснення ним телефонних дзвінків чи проведення зустрічі з будь-ким не вбачається можливим".

Відомство нагадує, що згідно з Кримінально-виконавчим кодексом та Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, побачення засудженим надаються тільки у спеціально облаштованих кімнатах для побачень, а до функцій варти колонії у клініці не входить організація побачень та нагляд за засудженими під час них.

"Персоналу, який входить до складу варти з охорони засудженого у лікувальному закладі, забороняється приймати та передавати засудженим будь-які речі чи предмети та допускати до них сторонніх осіб, за винятком медичного персоналу лікувального закладу", - додає Пенітенціарна служба.

Відомство також наголошує, що для телефонних розмов засуджених у колонії створені умови, а "здійснення телефонних дзвінків засудженими, які перебувають у лікувальних закладах, чинним законодавством не передбачено" – і законність цього підтвердив Окружного адмінсуд Києва 30 жовтня 2012 року.

Водночас, 21 січня, о 12:00 годині засудженому Луценку, "у порядку винятку", дали можливість у телефонному режимі коротко повідомити дружині про своє місцезнаходження та самопочуття, додає ДПтС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування