Развозжаєв каже, що в Україні готовий був вести діалог із російською владою

Понеділок, 21 січня 2013, 14:55

Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв заявляє, що, знаходячись в Україні, був готовий вести діалог із російською владою.

Про це він сказав на розгляді Московським міськсудом скарги його захисту щодо його арешту під час відеозв'язку з Іркутська, де він перебуває в СІЗО, повідомляє "Укрінформ".

"Я не переховувався від слідства, я залишався в правовому полі в Україні і хотів вести діалог з російською владою", - сказав Развозжаєв.

Він також заявив, що в зв'язку з етапуванням до Іркутська у нього серйозно погіршилося здоров'я і він перебуває на постільному режимі.

"Я боюся за своє життя і безпеку, у мене є непрямі підтвердження щодо цього", - заявив він.

Водночас, Московський міський суд визнав законним рішення Басманного суду Москви, який видавав санкцію на його арешт у жовтні 2012 року і потім продовжив ізоляцію опозиціонера до 1 квітня 2013 року.

Як відомо, Развозжаєв був викрадений невідомими поблизу будівлі Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Києві.

За словами помічника голови Держприкордонслужби України Сергія Астахова, Развозжаєв 19 жовтня 2012 року легально залишив Україну і під час перетину кордону ніяких зауважень прикордонникам не висловлював.

Водночас слідство підозрює Развозжаєва в незаконному перетині в жовтні російсько-українського кордону (санкція - до двох років позбавлення волі). Він перебуває під арештом до 1 квітня 2013 року.

Развозжаєва звинувачують у підготовці несанкціонованих протестів у Москві. Крім того, йому інкримінують збройне пограбування у справі 15-річної давнини.

Развозжаєв заявляв, що влада викрала його на території України, повернула його до Росії і катувала, щоб він зізнався.

Опозиціонер перебуває в СІЗО в Іркутську, у московському суді він виступав у режимі інтернет-конференції, зазначає Радіо "Свобода".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News