У найближчі два дні буде відомо, коли прооперують Луценка - дружина

Понеділок, 21 січня 2013, 20:31

У короткій телефонній розмові Юрій Луценко повідомив, що дата операції в клініці "Оберіг" ще не призначена.

Про це сказала захисник та дружина екс-міністра Ірина Луценко в ефірі на каналі ТВі, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Лікарі наразі роблять усі розширені передопераційні аналізи, які дозволять зробити висновок про те, чи можна за день-два готувати Луценка до операції, чи це можна перечекати", - повідомила вона.

Ірина Луценко нагадала, що протягом двох років перебування за ґратами у її чоловіка були виявлені серйозні проблеми з печінкою.

"Завтра-післязавтра будуть проводитися аналізи на здатність (печінки) згортати кров. Відповідно, після цього буде зрозуміло: чи буде робитися операція протягом тижня, чи потрібно підлікувати печінку і довести її до нормального стану, і відтермінувати операцію. Все залежатиме від завтрашнього-післязавтрашнього дня", - зазначила вона.

За словами дружини екс-міністра, якщо операцію зроблять на цьому тижні, то на наступному Луценка вже зможуть виписати, оскільки операція короткотермінова.

Захисник екс-міністра також висловила упевненість, що Луценка не перевозитимуть у Лук’янівське СІЗО, а залишатимуть у клініці для проходження повного передопераційного обстеження.

"Більше за все я боюся за те, як чоловік виходитиме із операції. Якби людина була на волі, щомісяця її можна було б привезти на обстеження, на консультацію із хірургами. Але ж Луценка знову кинуть на нари. А очікувати на післяопераційне лікування у межах колонії не приходиться", - зазначила Луценко.

Як відомо, 20 січня Юрія Луценка перевезли у столичну клініку "Оберіг".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування