Тимошенко не може навіть вставати – дочка

Вівторок, 22 січня 2013, 11:28

Стан здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко погіршується – так, що вона не може навіть вставати.

Про це заявила її дочка Євгенія Тимошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Повна фізична перевтома, повна нервова перевтома, емоційна, моральна. Відбувається просто знущання над нею", - сказала дочка.

Євгенія нагадала, що Тимошенко "перебуває в душовій кімнаті через свій протест" і розповіла, що "близько місяця тому вона (Тимошенко) скаржилася на біль у серце".

"Зараз вона (Тимошенко) перебуває в душовій кімнаті, вона спить на тапчані, взагалі в нестерпних для сну умовах. Вона так проспала вже багато ночей, тому її стан різко погіршився. Зараз вона не може пересуватися й вставати", - сказала дочка Тимошенко.

При цьому вона відзначила, що екс-прем'єр їсть: "Я думаю, вона їсть".

За словами дочки Тимошенко, усі, хто перебував у лікарняній палаті її матері, після 6 години вечора спостерігали в себе підвищене серцебиття й підвищений тиск.

"Це не тільки стосувалося її (Тимошенко), але і її сусідки, і медперсоналу. Одна із представниць медперсоналу, літнього віку, відмовилася працювати далі в цій палаті", - розповіла Євгенія.

"Ми припускаємо, що відбувається якийсь вплив на цю палату зі стіни, біля якої стоять ліжка, де зазвичай спить моя мама і її сусідка. Ми не знаємо, що це за вплив. Саме тому в ультимативній формі ми вимагали дозиметр у її палату", - додала вона.

Разом з тим головний лікар ЦКЛ № 5 Михайло Афанасьєв стверджує, що Тимошенко почувається нормально, а у вівторок навіть жартувала.

"Інформація про те, що вона нібито не може рухатися, а, тим більше, ходити, не відповідає дійсності. У неї задовільний стан здоров'я, й почувається пацієнтка нормально. Сьогодні я особисто з нею спілкувався, вона досить активна, навіть жартувала", - розповів він.

На його думку, стверджувати увесь час про погіршення стану здоров'я екс-прем'єра, як про це пишуть у пресі, як мінімум не об'єктивно.

"Судіть самі: пацієнтка вже дев'ятий місяць перебуває в нашій установі під спостереженням медичного персоналу, їй було проведено більше 500 реабілітаційних процедур. Крім того, наші німецькі колеги неодноразово відзначали поліпшення загального стану здоров'я Тимошенко за весь період реабілітації", - повідомив лікар.

У той же час, за словами Афанасьєва, у вівторок Тимошенко продовжує відмовлятися від призначених їй німецькими колегами процедур.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування