Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Тимошенко: розслідування справи Щербаня не завершено

Вівторок, 22 січня 2013, 20:27

Досудове розслідування вбивства Євгена Щербаня у 1996 році, в організації якого підозрюється екс-прем'єр Юлія Тимошенко, швидше за все, не завершено.

Таку думку озвучив адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Враховуючи інформацію, яка була озвучена вчора на прес-конференції Курисем (начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Андрій Курись) можна зробити висновок про те, що досудове розслідування ще не закінчено", - зазначив він.

"Тому що неможливо проводити слідчі дії після закінчення досудового розслідування, а якщо Генпрокуратура збирається проводити якісь слідчі дії, значить, досудове розслідування, по суті, не повинно бути закінчено", - уточнив адвокат.

Разом з тим, він звернув увагу, що ця інформація йде врозріз із заявою генпрокурора Віктора Пшонки, що вже всі слідчі дії проведені і досудове розслідування закінчено.

Плахотнюк також припустив, що, можливо, пред'явлення Тимошенко повідомлення про підозру вже провело до ряд слідчих дій. З моменту вручення екс-прем'єру цього документа вона може бути допитана за її бажанням.

"Я думаю, що так, така можливість у них була (провести слідчі дії), і враховуючи зроблені заяви, можна припустити, що, на їхню думку, основний масив слідчих дій вже був проведений. І все, що можна було зробити, вже зроблено", - додав захисник екс-прем'єра.

Відповідаючи на питання про те, чи готовий захист до ознайомлення з матеріалами справи, про що і говорив генпрокурор, Плахотнюк підкреслив, що для того, щоб зробити це, захисту треба зрозуміти, на якій стадії знаходиться розслідування.

"Статус вже, слава Богу, визначився. Зрозуміло, що вона (Тимошенко) підозрювана. Але на якій стадії розслідування ми знаходимося - поки незрозуміло. Поганий той адвокат, який не готовий до ознайомлення з матеріалами справи в будь-який момент, але коли ми приступимо, і як це буде відбуватися - я поки не знаю", - сказав він.

При цьому адвокат пояснив, що згідно з нормами нового КПК знайомитися з матеріалами можна і до завершення розслідування.

Відповідаючи на запитання про те, коли імовірно матеріали щодо Тимошенко про підозру в організації вбивства Щербаня та розкраданні коштів можуть бути в суді, Плахотнюк сказав: "Цілком можливо, що навесні. Але я не виключаю, що ще раніше".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...