Опозиція розповіла генсеку Ради Європи, хто був зацікавлений у смерті Щербаня

Середа, 23 січня 2013, 14:56

Після смерті депутата Євгена Щербаня у 1996 році відбувся масовий перехід власності до оточення чинного президента Віктора Януковича, стверджує опозиція.

Про це розповіли генсеку Ради Європи Торбйорну Ягланду під час зустрічі Євгенія Тимошенко та представники української делегації від опозиції в ПАРЄ, повідомив депутат "Батьківщини" Сергій Соболєв.

За його словами, під час зустрічі обговорювалась тема політичних репресій в Україні, "які прямо загрожують життю лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка", повідомляє "Батьківщина".

"Ми розповіли про те, що сьогодні в України боротьба йде вже не за ключові права – на свободу слова, на мітинги, на неупереджений і чесний суд, – а, фактично, йде боротьба за право людини на життя", - сказав опозиціонер.

Він також повідомив, що представники опозиції розповіли генсеку про намагання Генпрокуратури України позбавити депутатського імунітету народних депутатів від опозиції Власенка, Немирі, Головка, Дубневича; факти кримінального переслідування парламентарів; застосування грубої фізичної сили щодо жінок-депутатів.

Також Ягланда поінформували про деталі нових обвинувачень проти Юлії Тимошенко.

"Ми розповіли про те, що у справі фігурують факти 16-річної давності, про те, що після смерті Щербаня відбувся масовий перехід власності до оточення Януковича; про те, що кілери, які вбили Щербаня, самі ж були вбиті у в’язниці на території Донецької області, де в той час прокурором працював діючий генпрокурор Пшонка, а губернатором – Янукович", - сказав Соболєв.

Генсеку також розповіли, що голова Верховної Ради завадив опозиціонерам Сергію Власенку та Олені Кондратюк узяти участь у сесії ПАРЄ, зволікаючи з розпорядженнями щодо складу делегації, – і Ягланд пообіцяв підготувати запит із цього питання.

Також він підготує запит до комітету Ради Європи з питань запобігання тортурам у зв’язку з ситуацією в Україні та виступить з окремою доповіддю з цього питання на сесії ПАРЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування