Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засуджені за графіті з Януковичем хочуть пом'якшення

Середа, 23 січня 2013, 17:25

Адвокат двох студентів з Сум, засуджених до обмеження волі за графіті із зображенням президента Віктора Януковича з простреленою головою, подав апеляцію.

Про це йдеться у документі, поданому 22 січня адвокатом Ларисою Сукач в Апеляційний суд Сумської області через Зарічний райсуд.

Адвокат захищає Ігоря Ганненко, визнаного 14 січня Зарічним райсудом Сум винним у хуліганстві, вчиненому групою осіб, і якому призначено покарання у вигляді 1,8 року позбавлення волі, і Володимира Никоненко, що отримав за це 1 рік обмеження волі.

В апеляції, поданій щодо Никоненко, адвокат стверджує, що Зарічний суд невірно кваліфікував його дії як групове хуліганство, вчинене групою осіб.

Адвокат просить суд закрити його справу і скасувати вирок Никоненко.

У відношенні Ганненко захисник просить виключити з матеріалів справи два епізоди, поставлені йому в провину, і матеріали справи в цій частині закрити; ще по двом епізодам адвокат просить пом'якшити вирок і призначити "покарання, не пов'язане з позбавленням волі".

На думку адвоката, як випливає з матеріалів справи, ніяких непристойних зображень Никоненко та Ганненко не робили, зображення людини було взяте ними з інтернету, вони не переслідували жодних цілей, нічого іншого наслідком не встановлено.

Як відомо, Зарічний райсуд Сум 14 січня засудив Ганненко до 1,8 років позбавлення волі, а Никоненко - до 1 року обмеження волі за зроблений ними трафаретний малюнок особи, схожої на Януковича.

При цьому саме ім'я президента в процесі не згадувалося - замість нього вживалася фраза "обличчя яке викликає у нас співчуття, тому що воно поранено".

Ukranews

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування