Пшонка каже, що радник Лазаренка "здав" Тимошенко ще в 2001-му

Середа, 23 січня 2013, 18:32

Інформація про причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до організації вбивства депутата Євгена Щербаня була озвучена ще в 2001 році.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка під час спілкування з німецькими та українськими ЗМІ, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Ще у 2001 році радник Лазаренка заявив про причетність Тимошенко до фінансування та організації вбивства Щербаня. Тому ця інформація не нова і була озвучена ще 12 років тому. Але Тимошенко всіма можливими і не можливими шляхами весь цей час уникала відповідальності", - сказав він.

"Вона ховалася за посадами, мандатом народного депутата, політичним статусом тощо", - додав Пшонка.

"Слідство вважає, що Тимошенко разом з Лазаренком, на початку 1996 року, домовились розв’язати цей конфлікт шляхом фізичного усунення Щербаня, тобто вбивства", - заявив генпрокурор.

"Відповідно до спільного плану Лазаренко мав підшукати, через свого радника виконавців вбивства, а Тимошенко - здійснити оплату злочину за рахунок коштів, отриманих від підконтрольних фірм", - пояснив Пшонка.

За його словами, у правоохоронців ще починаючи з кінця 90-х років регулярно виникали запитання до Тимошенко.

"Але вона жодного разу не надала на них відповідей по жодній з кримінальних справ. А їх за останні 15 років проти Тимошенко було порушено чимало", - сказав він.

Генпрокурор запевнив, що ступінь винуватості тієї чи іншої людини, рівно як і міру покарання може визначити лише суд. Він також висловив переконання у тому, що в жодній країні світу подібні злочини не залишилися б поза увагою правоохоронців.

"І Україна тут не виключення", - резюмував Пшонка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування