Регіонал натякнув, що Франція пхає носа не у свої справи

Середа, 23 січня 2013, 19:12

У Партії регіонів розкритикували заяву Міністерства закордонних справ Франції щодо розслідування резонансних злочинів в Україні.

Згідно із заявою депутата від ПР, голови комітету парламенту з закордонних справ Віталія Калюжного, висловлювання представника МЗС Франції "звучать, як заклик до українців забути про свої Конституцію і права".

"Викликає подив суперечлива заява чиновника МЗС Франції із закликом дотримуватися принципів правової держави, який при цьому висловлює жаль щодо розслідування резонансного зухвалого злочину, в результаті якого батьки були розстріляні на очах у дитини, а також загинули ще троє ні в чому не винних громадян України" , - підкреслив парламентарій.

"Хочу нагадати, що саме захист людини, її здоров'я і життя є першочерговим завданням правової держави", - сказав він.

"Невідворотність покарання - це важлива складова в правовій системі, незалежно від того, яку посаду займає злочинець або які капітали має у розпорядженні", - зазначив Калюжний.

За його словами, "саме цими принципами керувалася французька влада, коли засуджувала колишнього прем'єр-міністра Франції Жака Ширака за діяння, вчинені ним багато років тому - ще в часи, коли він був мером Парижа".

"Ймовірно, такими ж принципами керується влада Франції, оголошуючи про кримінальне переслідування екс-президента Ніколя Саркозі за його діяння багаторічної давності, пов'язані з фінансуванням його виборчої кампанії, тобто безпосередньо за здійснення політичної діяльності", - сказав політик.

"Але, очевидно, внутрішні проблеми Франції не турбують чиновників французького МЗС і дозволяють їм своїми заявами втручатися у внутрішні справи інших держав", - вважає депутат.

Це, на думку Калюжного, "фактично виглядає, як заклик до українців забути про свої Конституцію і права, а також залишити в спокої тих, хто особисте збагачення і владу ставили вище за життя інших громадян".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування