Кузьмін нагадав, що за Тимошенко ще є три справи, і сказав про борг

Четвер, 24 січня 2013, 08:39

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що Україна виплачує борг Росії замість ЄЕСУ, хоча можна було б стягувати цей борг на Тимошенко.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Сегодня.

"Будемо виплачувати, вже почали. Теоретично можливо через суд покласти обов'язок на саму Тимошенко, але для цього треба знайти її майно. Вона ж декларує тільки квартиру в Дніпропетровську, яка давно арештована слідством ще по "газовій справі", - сказав він.

"Чи понесе Тимошенко за ці борги покарання, вирішувати буде суд. Ви ж знаєте, що матеріали справи про борги ЄЕСУ і по вбивству Щербаня об'єднані, так разом і підуть в суд", - сказав перший заступник генпрокурора.

Кузьмін також заявив, що ГПУ розслідує три справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"У провадженні прокуратури є справа про медавтомобілі і "кіотські" гроші. Із матеріалами справи знайомляться досі адвокати Тимошенко, роблячи це дуже повільно", - розповів Кузьмін.

За його словами, є ще справа про спробу дачі хабара суддям Верховного суду. І справа про нанесення тілесних ушкоджень працівнику ДПтС під час безпорядків у Лук'янівському СІЗО, коли Тимошенко з соратниками приходила туди з вимогою звільнити чоловіка.

"Є докази, що пошкодження завдала особисто Тимошенко", - зазначив Кузьмін.

У справі по медавтомобілям ГПУ вважає, що двоє працівників Київської регіональної митниці у 2009 році допустили службову недбалість та неправомірно оформили типові автомобілі Opel Combo Adaptеd 1,4 Twinport як спеціалізовані та адаптовані для надання медичної допомоги.

Один з епізодів справи Тимошенко стосується перевищення влади і службових повноважень при закупівлі цих машин під урядові гарантії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування