У Херсоні ув'язнені "голодують" через жорстоке ставлення до них

Четвер, 24 січня 2013, 21:28

Ув'язнені херсонського СІЗО відмовляються вживати їжу і вимагають зустрічі з прокурором.

Про це журналістам "Херсонської правди" повідомив один з мешканців цього закладу.

За словами співрозмовника видання, піти на такий крок їх змусила поведінка керівництва СІЗО щодо ув'язнених.

"Сьогодні вранці до нас в камеру зайшло понад 10 осіб - сержанти, офіцери і так далі, і почали проводити "шмон"(обшук). Вони зібрали всі продукти (цукор, приправи, цибулю, часник та інші) в одну купу, поламали настільні ігри (нарди), поламали літньому мешканцеві камери окуляри і футляр до них", - розповів ув'язнений.

"Також на підлогу був розкиданий тютюн і столове приладдя. Ми почали вимагати зустрічі з прокурором. У відповідь нам сказали, що прокурор не приїде, і що ми повинні самі вирішити цю проблему по-закону", - додав він.

"Але як її можна вирішити? Якщо, наприклад, вчора у нас був банний день, ми випрали свої речі і вивісили їх на мотузки. А сьогодні всі мотузки зірвали, а речі викинули в купу разом із брудною білизною та матрацами. Тих, хто обурювався, відправили в карцер", - поскаржився співрозмовник видання.

За його словами, в кожній камері - по 5-10 скарг на умови утримання та поводження працівників ізолятора.

"Завтра ми будемо відмовлятися від їжі. Ми не оголошуємо офіційного голодування, ми хочемо їсти, але у нас немає іншого виходу, ніж відмовитися від прийому їжі, і тим самим змусити прокурора прийти до нас. Ми хочемо йому особисто в руки передати свої скарги", - заявив ув'язнений.

"Керівництво колонії загрожує нам ОМОНом. В СІЗО хочуть спровокувати масову надзвичайну ситуацію і завести ОМОН для заспокоєння", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News