Геращенко вважає, що Рибак мститься Кличку

П'ятниця, 25 січня 2013, 11:09

Невизнання у Верховній Раді підпису Віталія Кличка під вимогою скликати позачергову сесію може бути помстою за судові позови до спікера Володимира Рибака.

Таку підозру висловила депутат від партії УДАР Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Це тільки мені здається, що невизнання підпису Кличка під вимогою скликати позачергову сесію схоже на дрібну помсту керівництва парламенту за судові позови до спікера Рибака, який, порушуючи Конституцію і регламент, сприяв "кнопкодавству"?", - написала вона.

"Звичайно, це і спроба в будь-який спосіб саботувати позачергову сесію. В цей час щодня на депутатів-мажоритарників від опозиції чиниться тиск, з метою переформатувати парламент. Видно, комуністи обходяться дорого, є потреба в табалових", - додала Геращенко.

"А щодо Рибака, то попри те, що він прекрасно бачив голосування чужими картками і мав терміново зупинити голосування і вилучити картки, спікер нічого подібного не зробив. Тепер Рибак змушений буде дати пояснення суду", - заявила опозиціонерка.

За словами соратниці Кличка, "дії УДАРу по боротьбі з кнопкодавством підтримують 90% громадян, які виступають проти неособистого голосування".

"Ще одне серйозне порушення від нового спікера – під час першої сесії він фактично саботував проведення дня уряду, убезпечивши свого старого приятеля Азарова від неприємних запитань", - додала Геращенко.

"Аргумент "новому уряду потрібно увійти в курс справи" – це щось із підсвідомості: бо що ж треба було начебучити Азарову-1, аби Азаров-2 місяць не міг в’їхати в курс своїх же справ", - іронізує вона.

За словами Геращенко, в результаті депутати змушені задавати неприємні запитання через звернення-запити.

"Тільки цього тижня ми з колегами направили звернення щодо порушення самим президентом і його ж урядом указу президента про адмінреформу і роздування штату чиновників, про закупівлю за завищеними цінами газу для опалення шкіл, про невиплату "дитячих" грошей через нову систему довідок із ЖЕКів, про затримки з соціальними виплатами", - повідомила депутат.

"І це лише короткий перелік запитань, що є до цієї "професійної команди". Мовчу вже про силовиків, що ганяються за тими, хто розмальовує портрети президента, замість займатися справами", - додала Геращенко.

Раніше повідомлялося, що управління кадрів апарату Верховної Ради не визнало дійсними і не врахувало підписів 7 народних депутатів за скликання позачергової сесії, із них 5 – від депутатів фракції УДАР, зокрема, Віталія Кличка.

На це Кличко запевнив: "Мій власноручний підпис стоїть і в підписних листах за позачергову сесію, і на депутатській присязі, і в судових позовах на неправомірність дій спікера і депутатів під час голосувань у ВР, і під заявою в Генпрокуратуру".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News