Британський експерт: кланові інтереси для української влади завжди були важливішими за державні

П'ятниця, 25 січня 2013, 13:08

Особисті, родинні, кланові інтереси для української влади завжди були важливішими за державні.

Про це в інтерв’ю "Українському тижню" сказав британський політолог Джеймс Шерр.

"На жаль, час показав таке: хоч би хто керував в Україні, існує прірва між заявленими принципами, підписаними документами й дотриманням зобов’язань. Не тільки для багатьох експертів усередині держави, а й для всіх західних урядів очевидно, що на це були свої причини: особисті, родинні, кланові інтереси для влади в Києві завжди були важливішими за національні", - відзначив Шерр.

Він наголосив, що поки так триватиме, Захід не може співпрацювати з Україною.

"Досить. Увесь процес переговорів про асоціацію зі сторони Євросоюзу був проведений з усією серйозністю. ЄС наполягає на певних речах, і я не думаю, що його позиція зміниться", - сказав він.

"Тільки-но ми побачимо, що українська влада справді готова виконувати зобов’язання, Брюссель підпише договір й передасть його на ратифікацію. Але доти цього не зробимо", - наголосив британський політолог.

За його словами, якщо ЄС піде на поступки і просто підпише угоду, це зашкодить Україні.

"Бачення всередині ЄС (і це також позиція Анґели Меркель, озвучена на зустрічі з Віталієм Кличком) таке: якщо ми просто погодимося на асоціацію без щирих намірів із боку вашої влади, Україні це не допоможе, навпаки зашкодить. Це буде винагородою за цинізм її керманичів. Через це Європа не вдасться до жодних кроків, аж поки їх не зробить Україна", - резюмував Джеймс Шерр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News