Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак оголосить позачергову Раду, коли йому доведуть справжність підписів

П'ятниця, 25 січня 2013, 14:39

Спікер Володимир Рибак готовий скликати позачергову сесію парламенту на 30-31 січня у разі підтвердження справжності 150 підписів депутатів.

Про це він заявив під час поїздки в Донецьку область, повідомляють Українські новини.

"Я доручив апарату підготувати розпорядження (про скликання позачергової сесії), і я готовий підписати її проведення на 30-31 січня", - сказав він.

Однак, за словами Рибака, він одержав заяву від "регіонала" Владислава Лук'янова про те, що підписи, зібрані опозицією за скликання позачергової сесії Ради, фальсифіковано: 11 депутатів підписали підписні листки, не перебуваючи в Україні.

Спікер повідомив, що апарат парламенту перевірив цю заяву й дійсно виявив 8 підроблених підписів.

"Я сказав апарату, їдучи у відрядження, - розберіться, якщо підписи сфальсифіковано, то я не підпишу розпорядження про позачергову сесію", - заявив Рибак.

Він підкреслив, що якщо до вечора п'ятниці йому доповідять про наявність 150 підписів і відповідних документах, то він може підписати розпорядження про позачергову сесію.

Як відомо, раніше Рибак заявив, що виступає проти скликання позачергової сесії на вимогу опозиції, тому що це обійдеться бюджету в 3,5 млн гривень, а користі принесе мало.

Фракції опозиції просять скликати позачергову сесію парламенту до 31 січня для розслідування порушень Конституції при ув'язненні екс-прем'єра Юлії Тимошенко й колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, заслухання інформації правоохоронців з цього питання, а також для вираження недовіри генпрокурору.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування