Сумніви Великобританії щодо ЄС не впливають на плани України - Кожара

Субота, 26 січня 2013, 08:58

Плани Великобританії провести референдум про членство в ЄС поки ніяк не відбиваються на найближчих євроінтеграційних планах України.

Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах 9-го Українського ланчу в Давосі.

"Заяви керівництва Великобританії - це суверенна справа Великобританії. Зрозуміло, що це відбивається на загальному статусі ЄС, але це не відбивається на тих питаннях європейської інтеграції, які сьогодні цікавлять Україну", - сказав він.

Кожара зазначив, що Україна сьогодні не говорить про членство в ЄС, але ставить завданням цього року підписати угоду про асоціацію.

"І тому ми будемо уважно відслідковувати події у Великобританії, і при цьому Україна повинна послідовно впродовж року працюватиме над підписанням угоди про асоціацію в листопаді", - підкреслив глава МЗС.

Як повідомлялося, британський прем'єр Девід Кемерон заявив у середу, що референдум про членство Великобританії з ЄС відбудеться між 2015 і 2017 роками в разі перемоги консерваторів на майбутніх парламентських виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування