Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьміну можуть заборонити в’їзд до Євросоюзу

Понеділок, 28 січня 2013, 10:19

Міжнародна спільнота не вірить твердженням першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна про причетність Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

Про це заявив голова комітету Європарламенту з закордонних справ Ельмар Брок у інтерв’ю "Deutsche Welle".

"Ми мусимо констатувати, що перший заступник генпрокурора Кузьмін продовжує свою боротьбу з Юлією Тимошенко і накопичує безліч обвинувачень, які так само мало виправдані, як і всі попередні. Міжнародна спільнота в цьому вже переконалася", - заявив Брок.

"Це є свідченням вибіркового правосуддя. Обвинувачення в убивстві вже давно були спростовані як безпідставні. І в даному разі йдеться про те, щоб знищити Юлію Тимошенко як політика і людину", - заявив він.

За словами Брока, "нові докази також некоректні".

"Свідки з боку Тимошенко у переважній більшості не визнаються та не отримують права висловитися. Ми маємо справу з вибірковим правосуддям. Кузьмін, якби була його воля, міг би довести, що Тимошенко відповідальна за плями на Місяці", - сказав він.

Брок каже, що Євросоюз може заблокувати Кузьміну в'їзд, як це зробили США:

"Так, ми теж можемо так зробити. У випадку Білорусі та Сирії це вже сталося. І якщо так буде відбуватися далі, то це торкнеться пана Кузьміна. Ми будемо змушені вжити заходів проти тих, хто систематично руйнує принципи правової держави".

Євродепутат вважає, що на саміті Україна - ЄС 25 лютого будуть порушуватися "теми браку реформ в галузі юстиції, давно обіцяних реформ Генеральної прокуратури, а також теми виборчого права та справедливих виборів".

Брок наголосив, що ці передумови мають бути виконані, щоб угода про асоціацію була підписана у Вільнюсі наприкінці листопада, – і політики в розмовах ставляться до цього з розумінням.

"Однак заступник генпрокурора Кузьмін проводить власну політику. В мене склалося враження, що він найвпливовіша людина в Україні", - зазначив Брок.

Він також сказав, що не бачить прогресу у сфері реформ, які Київ має здійснити до саміту у Вільнюсі: "Бачу, навпаки, погіршення".

"Слід з'ясувати, чи хочуть цього справді президент Янукович та прем'єр Азаров. Місяць тому я розмовляв з Азаровим, і почув запевнення, що він вважає європейську хартію правильною. Однак тоді він має знайти сили та вплинути на Кузьміна", - заявив європолітик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування