Омбудсмен не допомагатиме дружині Луценка побачити чоловіка

Понеділок, 28 січня 2013, 11:25

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська не збирається втручатися в ситуацію з Юрієм Луценком, до якого в лікарню не пускають дружину.

Про це вона заявила журналістам на запитання про те, яка буде реакція омбудсмена у зв'язку зі заявою дружини й захисника Луценка, що її не пускають до прооперованого чоловіка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Моєї реакції в цьому випадку не буде, бо законодавство України передбачає, що особа, яка засуджена, але перебуває в установі охорони здоров'я, не має права на побачення, передачі і т.д.", - сказала Лутковська.

Омбудсмен наголосила, що в цьому випадку законодавство передбачає певний порядок, який вона змінити не може.

"Взагалі, коли людина перебуває в установі охорони здоров'я, особливо після операції, я думаю, що родичі отримують інформацію від лікарів", - додала вона.

Екс-голова МВС Луценко відбуває покарання за обвинуваченням у низці посадових злочинів у Менській колонії (Чернігівська обл.) з кінця серпня 2012 року.

Наприкінці грудня 2012 року він погодився на операцію з видалення поліпа в кишечнику, яку планувалося провести в перших числах січня.

Київська приватна клініка "Оберіг" погодилася прийняти Юрія Луценка для проведення планового медичного втручання 21 січня. Екс-міністра доставили в клініку 20 січня. 23-го числа стало відомо, що Луценко прооперировали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування