Опозиція ще чекає від Рибака позачергової сесії, але має свій план

Вівторок, 29 січня 2013, 11:08

Опозиція очікує, що 29 січня голова Верховної Ради Володимир Рибак оголосить про позачергову сесію парламенту.

Про це заявив журналістам лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє УНІАН.

За його словами, у вівторок голова парламенту має останній день для підписання відповідного розпорядження.

"Він уже сьогодні порушив закон і Конституцію, і йому прийдеться за це відповідати", - наголосив Яценюк.

"Ми очікуємо сьогодні розпорядження голови парламенту, але за будь-яких обставин у нас уже є свій план проведення позачергової сесії", - додав він.

Яценюк не уточнив, про який план йдеться.

"Батьківщина" повідомляє також, що в опозиції є план проведення сесії – його деталі будуть оприлюднені на прес-конференції 30 січня.

Як відомо, три опозиційні фракції зібрали й 24 січня передали голові парламенту понад 150 підписів за проведення позачергової сесії для створення ТСК з щодо порушень Конституції при ув’язненні Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, розгляду питання політичної відповідальності голів МВС та СБУ та висловлення недовіри генпрокурору.

Згідно з регламентом парламенту, голова Верховної Ради у 7-денний термін після отримання такої вимоги має оголосити про скликання позачергової сесії.

Однак спікер Рибак 25 січня заявив, що з проведенням позачергової сесії парламенту виникли складнощі у зв'язку з достовірністю підписів народних депутатів.

Він сказав, що розпорядження про проведення позачергової сесії парламенту не буде підписано, якщо підтвердиться інформація про фальсифікацію підписів деяких депутатів.

Також Рибак зазначив, що на позачерговій сесії не ухвалять жодних рішень за відсутності в опозиціонерів 226 голосів, а її проведення коштуватиме бюджету 3 млн 672 тис. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування