Рибаку донесли, що 18 підписів опозиціонерів фальшиві

Вівторок, 29 січня 2013, 15:29

Спікер Володимир Рибак відмовився скликати позачергову сесію Верховної Ради, бо частина підписів опозиціонерів під відповідною ініціативою несправжні.

Про це він заявив в інтерв’ю каналу "Рада", коментуючи результат зустрічі з депутатами опозиційних фракцій.

За його словами, зі 158 підписів 7 підписів не співпадають із підписами відповідних депутатів на документах, які є в парламенті, а ще 11 підписів поставлені нардепами, яких на момент подачі заявки не було в Україні.

Про останнє голові Верховної Ради стало відомо з заяви соратника Владислава Лук’янова.

"Приходив народний депутат, приніс копію заяви, яку він направив до Міністерства внутрішніх справ, що серед тих, хто надав підписи, 11 депутатів в період 22-24 січня (там дати стоять, підписи) цих депутатів не було в Україні. Вони там – хто 21-го, хто 20-го, в різні числа – перейшли через кордон України і відлетіли в різні держави", - сказав спікер.

Лук’янов запевнив Рибака, що слідчі органи на той момент перевіряли цю інформацію.

Рибак також зазначив, що повернувся з відрядження 25 січня увечері, але опозиціонери прийшли до нього з вимогами лише 29-го.

"Я розповів: 158 (підписів), 7 (із них) апарат Верховної Ради не визнав, бо вони – не депутатів, і 11 підписів… ну, не похожі, будем казать, на підписи депутатів, і депутатів цих не було в Україні. Це ще 11 підписів. 140 підписів є на сьогоднішній день", - заявив він

"З одного боку, меншість принесла (підписи), з іншого боку – більшість, яка каже, що Ви не маєте права підписувати, тому що нема там 150 підписів", - пожалівся спікер.

Рибак сказав, що пояснив "поодиноким депутатам", які були в нього у вівторок, що не може скликати позачергову сесію.

"Вони ультимативно: "Ви повинні підписати". Я: "Не маю права". Я підписувати це розпорядження не буду. Я хочу в п’ятницю зібрати керівників фракцій, у понеділок на погоджувальній раді заслухаю пропозиції, які є у депутатів", - розповів він.

"Те, що сталося в тюрмі, де лікується Тимошенко, де з жінками там погано обійшлися – це треба заслухати, і депутати мають право задати питання тим органам, які приймали в цьому участь, – і це ми повинні зробити", - заявив спікер.

За його словами, опозиціонери вимагали зібрати депутатів "у суботу, в неділю, в п’ятницю", але на це "нема підстав" і спікер "не може виступати проти регламенту".

Рибак зазначив, що опозиціонери пригрозили внесенням пропозиції зняти голову Верховної Ради – але "то таке діло".

"Думаю, що позачергову сесію не треба збирати, бо в вівторок (5 лютого) вже друга сесія починається... Будемо розглядати всі питання, коли почнеться друга сесія", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування