Рибак збере голів фракцій на переговори

Вівторок, 29 січня 2013, 17:41

Глава Верховної Ради Володимир Рибак 1 лютого проведе нараду з головами фракцій щодо підготовки питань, які опозиція вимагає розглянути на позачерговій сесії.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

"Ініціатори проведення позачергової сесії не зібрали належної кількості підписів народних депутатів, адже після перевірки у Апараті парламенту зі 158 підписів 7 не відповідали оригіналам, а ще 10 підписів - викликали сумнів, бо вони поставлені проти прізвищ народних депутатів, яких на час збирання підписів не було на території України", - нагадав Рибак.

"Отже, фактично є тільки 141 підпис народних депутатів, що не викликають сумніву, замість необхідних за Конституцією 150 підписів", - уточнив він.

Спікер висловився за необхідність обговорити це питання і у п’ятницю з лідерами фракцій, і в понеділок на засіданні Погоджувальної ради.

В свою чергу партія "Удар" закликає Рибака подати у відставку і не ганьбити парламент.

"Рибак остаточно продемонстрував, що він - спікер однієї фракції, а не всього парламенту. Така людина не має морального і політичного права бути головою Верховної Ради. А парламент під таким керівництвом не може виконувати свої функції й ефективно працювати", - йдеться в заяві прес-служби партії.

Як відомо, раніше три опозиційні фракції зібрали підписи за проведення позачергової сесії для створення Тимчасової слідчої комісії ВР щодо порушень Конституції при ув’язненні екс-прем’єра Юлії Тимошенко та екс-глави МВС Юрія Луценка, розгляду питання політичної відповідальності керівників МВС та СБУ та висловлення недовіри генпрокурору.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування