Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вдова Гонгадзе: щоб покарати замовників потрібна лише політична воля

Вівторок, 29 січня 2013, 18:15

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава вимагатиме покарати не лише виконавців, а й замовників убивства її чоловіка.

Про це вона сказала УНІАН, коментуючи судовий вирок колишньому начальнику Департаменту спостереження МВС Олексію Пукачу.

"Я вітаю рішення суду. Єдиним справедливим вироком колишньому генералу МВС я вважаю найвищу міру покарання. Пожиттєве ув’язнення - це те, що на Пукач заслуговує, бо на його руках кров не одного Георгія", - наголосила Гонгадзе.

Вона нагадала, що, відповідно до матеріалів слідства, саме Пукач організував стеження та викрадення її чоловіка, а також змусив "своїх підопічних задушити Георгія, підпалити тіло, згодом відрубати голову, саме він перепоховав тіло, ховав сліди злочину".

Гонгадзе наголосила, що добиватиметься покарання всіх осіб, причетних до вбивства її чоловіка.

"Замовників, яких Пукач назвав на сьогоднішньому судовому засіданні. Він сказав, що він погодиться з своїм вироком, якщо на лаві підсудних будуть сидіти Литвин і Кучма", - наголосила Гонгадзе.

"Усі ці дії, за його словами, він вчинив, керуючись вказівками колишнього глави МВС Кравченка і на замовлення колишнього глави адміністрації президента Литвина, і колишнього президента Кучми", - сказала вдова журналіста.

Вона висловила жаль, що на цьому судовому процесі її адвокату не вдалось перевірити остаточний зв’язок Пукача з найвищими посадовими особами, адже суд відмовив потерпілим у задоволенні клопотання про виклик Кучми та Литвина для надання свідчень.

За словами Гонгадзе, для неї це стало сигналом того, що діюча влада намагається завершити справу Гонгадзе покаранням лише виконавців.

Вона зауважила, що у справі щодо замовників вбивства, яку зараз розслідує Генпрокуратура, є достатня кількість доказів, щоб висунути звинувачення замовникам убивства Гонгадзе.

"Для цього потрібна лише політична воля", - наголосила вона.

Як відомо, 29 січня Печерський райсуд Києва виніс вирок Пукачу у вигляді довічного позбавлення волі за вбивство Гонгадзе.

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що подаватиме апеляційну скаргу на цей вирок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...